dimarts, 19 de novembre de 2013

Kodachrome i Fujichrome Velvia amb Lightroom


Els presets o ajusts preestablerts del programa Lightroom d'Adobe són automatitzacions per aconseguir efectes a les nostres fotografies amb un sol clic i són molt útils per no complicar-nos la vida a l'hora d'editar.
                                                       
  Amb Fujichrome Velvia
                                     
                                          Fotografia original

                                         
Si en una entrada anterior explicava com fer un blanc i negre digital avui ho faré amb el color, simulant amb els presets un parell de pel.lícules de diapositiva, les mítiques Kodachrome i la Fujichrome Velvia.

                                          Amb Kodachrome 25


                                                        Fotografia original

El primer pas és descarregar l'arxiu corresponent:

Kodachrome 25

Fujichrome Velvia

A continuació s'ha de carregar a Lightroom anant al mòdul de Revelar i creant una carpeta pels dos nous presets o posant-los en alguna de les que ja hi ha. En ambdós casos cliquem el botó dret del ratolí i escollim l'opció que més ens interessi del menú que es desplega. Per importar els arxius els haurem d'anar a buscar allà on s'hagin descarregat del nostre ordinador, segurament a C:/usuaris/descàrregues. Un cop ho tenim al Lightroom només hem de seleccionar la fotografia que volem i clicar el tipus de pel.lícula que ens interessa simular.

divendres, 8 de novembre de 2013

L'AriejaEl Tour de França, el Giro d'Itàlia i la Vuelta a España, les tres gran voltes per etapes del calendari ciclista internacional.


Deixant de banda la importància i el prestigi de cada una, si alguna cosa distingeix les dues primeres de la ronda espanyola, és que tan a França com a Itàlia tenen clar que a part d'un gran esdeveniment esportiu, la volta per etapes més important del seu país és un magnífic mitjà de promoció per atraure turistes i com a tal, els helicòpters que sobrevolen la prova per retransmetre-la es recreen en els paisatges que hi ha per allà on circulen els ciclistes.Aquells que es poden permetre el luxe de seguir el Giro el mes de maig o els que durant les tardes de juliol no aprofiten la retransmissió del Tour per fer la migdiada, segur que més d'una vegada han sentit la temptació de sortir corrents per anar-hi a perdre-s'hi, sobretot durant les etapes de muntanya de les Dolomites, els Alps o el Pirineus.


L'Arieja, departament francès de la regió del Migdia-Pirineus ihabitual lloc de pas de la Grande Boucle, un d'aquests llocs que feia temps teníem ganes de visitar atrets pels plans televisius del mes de juliol.A diferència de moltes de les valls de la vessant sud del Pirineu, les de l'Arieja no han sigut tan explotades per usos turístics i encara conserven part de la seva autenticitat. A nivell històric i cultural és un territori força conegut pel seu passat càtar però més ennlà dels castells i rutes per seguir la petja dels Bons Homes, les possibilitats que ofereix per practicar esports a l'aire lliure són infinites i una bona època per fer-ho és  a la tardor, quan els ocres i vermells de les fulles de fagedes i castanyedes estan en el seu punt àlgid.