dimarts, 29 de març de 2011

Concert Bankrobber

L´altre dia en Marçal ens va convidar a casa seva per escoltar música en directe. Van actuar El Chico con la Espina en el Costado, els menorquins Delên i Sanjosex, tots ells del segell Bankrobber o de la seva òrbita. Cap d´ells ho sabia i va ser totalment improvisat. Al final hi va haver una sorpresa inclosa. No, no va ser l´avanç de cap nova cançó dels que van actuar. A petició (insistent) del públic, en Marçal es va animar a cantar-nos una cançó.

dimarts, 15 de març de 2011

Tres imatges del Gran Premi Massi de BTT
L´altre dia vaig estar fent fotos a la primera cursa del Gran Premi Massi de BTT celebrat a Banyoles per encàrrec de Sportimagen. Els participants eren de nivell de la Copa del Món amb els millors bikers de l´estat, belgues, francesos, japonesos... Però totes les mirades se les emportava el múltiple campió del món de l´especialitat i dues vegades campió olímpic, el francès Julien Absalon. Hi ha qui el considera l´Eddy Merckx del btt. Veure´l pedalar amb tanta elegància per un circuit enfangat com el de Banyoles era una delícia. L´única pega va ser l´absència d´un dels seus grans rivals l´actual campió del món, el cerdà Josep Antoni Hermida, per gaudir d´un bonic duel.
L´avantatge de les curses de btt és que pots veure passar diverses vegades cada volta els bikers sense gairebé moure´t de lloc. Sobre els aspectes tècnics, la distància focal de les dues primeres imatges és de 17 i 39 mm, equivalent a un 28 i un 62 mm al no ser un càmera "full frame" i la de l´arribada va ser feta amb un teleobjectiu zoom a 200 mm, equivalent a un 320mm.

dijous, 3 de març de 2011

Festa de l´ÓsCada any pel mes de febrer a Arles del Tec, Sant Llorenç de Cerdans i a Prats de Molló, tres pobles del Vallespir, celebren el final de l´hivern i l´arribada de la primavera amb la Festa de l´Ós. Feia temps que ens n´havien parlat i aquest any finalment ens hem decidit a anar a la de Prats. La veritat és que vam quedar gratament sorpresos perquè ens esperàvem una festa envolocallada per consum turístic i destinada a atraure forasters al poble. Res més lluny de la realitat. Ens va agradar veure que és una festa d´aquelles que encara es conserven ben autèntiques. Sota una forta rufa que aixecava la neu del Canigó, tres nois vestits d´ós (amb pell d´ovella, això sí) i empastifats d´oli i sutge es passejaven pel poble i es dedicaven a embrutar a tothom que se´ls posés per davant, però sobretot a les noies joves i boniques. Al final de la festa surten els barbers immaculadament blancs (la primavera o l´allargament de les hores de sol) per caçar els óssos i esquilar-los la pell. Dos requisits a tenir en compte són anar amb robes velles i brutes i haver begut com més pastís millor.

dimarts, 1 de març de 2011

Renovació de la web


Aquests dies i amb l´ajuda d´en Josep hem renovat la pàgina web amb noves galeries i sobretot un nou disseny. Podeu veure el resultat a danisalva.com