dijous, 27 de gener de 2011

SWAA-E i AbayL´estiu passat, durant el viatge per Etiòpia, vaig estar fotografiant un dels projectes que la sucursal etíop de la Society for Women and AIDS in Africa (SWAA) té a Fiche amb gent infectada pel VIH i amb famílies amb molts pocs recursos. Aquest projecte és recolzat per Abay, una associació espanyola de pares i mares adoptants i persones interessades en la realitat d´Etiòpia.
Aquestes són tres de les fotografies fetes a Fitche i properament penjaré un audiovisual amb més fotos.

dilluns, 24 de gener de 2011

Creta i Karpathos


Diu el mite que Minos, el llegendari rei de la primera civilització europea, la minoica, la del palau de Cnossos i el laberint del Minotaure va ser engendrat per Zeus i Europa. Avui dia i deixant de banda l´origen mitològic, Creta és una barreja de tots els que han passat per allà i han deixat la seva petja aquests darrers quatre o cinc mil anys, romans, bizantins, venecians, turcs... i més recentment aquesta nova religió global anomenada turisme amb l´euro com a únic déu.
Karpathos, a mig camí de Creta a Rodas és una illa amb allò que podríem anomenar essència grega (o mediterrània, tan és). El blau de l´Egeu, les seves platges i costes encara verges, la tranquilitat dels poblets de pescadors, una bona amanida grega o algú que et convida a uns dolços i un cafè d´aquells que deixen pòsit (i mai millor dit). És una illa amb dues parts ben diferents l´una de l´altre i fins no fa gaire poc comunicades entre elles. Mentre el sud s´ha obert més al turisme, el nord encara conté reductes més tradicionals com el poble d´Olimbos on es parla un dialecte diferent i està dominat per una cultura matriarcal.

dilluns, 17 de gener de 2011

Atenes
Aquestes passades vacances de Nadal hem voltat uns dies per Grècia, concretament per les illes de Creta i Karpathos i Atenes. Ja fa uns quants anys de la darrera visita al país helènic. Atenes es veia canviada; llavors encara no s´havien celebrat els Jocs Olímpics i l´euro acabava d´entrar en circulació. Tot i així la capital grega manté el seu caràcter peculiar, com tota bona ciutat mediterrània.
Pel demés, el Partenó continua al cim de l´Acròpoli (però una mica més brut per la contaminació) i els carteristes i els "trilers" estan en plena forma.