dijous, 29 de juliol de 2010

Etiòpia


Ja fa una setmana que som per Etiòpia. Sempre havíem viatjat per altres continents i feia temps que teníem ganes de descobrir la màgia d’Àfrica. Tenim un mes per anar-ho fent. Després de passar uns dies per Addis Abeba, lligant la resta del viatge i alguna altra cosa, ara som a Bahir Dar, una ciutat situada al sud del llac Tana i on neix el Nil Blau, el més curt però cabalós dels dos braços del gran riu africà. Un altre dels atractius de la zona són les esglésies ortodoxes situades en diferents illes del llac. Per arribar aquí? Un interminable i esgotador viatge de tretze hores amb bus des de la capital. La mala sort és que ens n’espera algun altre. La bona és que el viatge és ben autèntic, tothom es fa amic teu, et pregunta d´on vens, t’ofereix menjar i el què té i passes una (llarga) bona estona.

dilluns, 19 de juliol de 2010

Un bon elogi

L´altre dia, després d´arribar dels Alps, vaig entrar al blog i vaig veure que hi havia un missatge nou. Era de la Rosa Bayot i em deia que havia conegut el meu blog a través de The Travel Photographer. Resulta que el dia 7 de juliol aquest blog de Nova York va dedicar una entrada al meu i en va fer un bon elogi. A mi m´havia passat per alt i ho desconeixia perquè feia dies que no entrava al Google Analytics, l´analitzador d´estadístiques que utilitzo per controlar les entrades.
La foto que hi ha a continuació és la que publicaven juntament amb el següent comentari.

"I can only guess that Dani Salva is a Spanish (possibly Catalan) photographer from his website, but there's no biography that I could find. It's a pity because I am sure that photo editors would like his work (they probably do already) but, except through his blog, he doesn't make it easy to know a little bit of him. He has quite a few galleries and projects on his website, and while all of them are visually interesting, I can strongly recommend the one on Tibet's Kham, and the one in Bolivia...the Potosi Mines is also another gallery you want to drop by and see how the miners work in this nightmarish environment. As is evident from the above image from Dani's Tibet's gallery, he's enamored with shadows, and likes contrast. I also liked his Tibetan vertical portraits...simple and effective. Dani also features a number of photo essays and projects on his website, dealing with wines, olives, pork slaughtering, rice and shepherds."
© thetravelphotographer -All Rights Reserved

dijous, 15 de juliol de 2010

Mont Blanc (1)

Començant a pujar el Tacul amb l´Agulla de Midi al fons

Pujant pel Coll del Mont Maudit

Recollint el material a dalt del Coll del Maudit

Una cordada seguint una traça pujant el Montblanc

Baixant ja del cim per l´Aresta de les Bosses

Després d´un any de no fer-ho, aquest juliol amb en Sixte i en Marc hem recuperat la tradició d´anar als Alps a intentar fer un quatre mil. Tot i que ja l´havíem pujat el 2006 hem volgut repetir amb el Mont Blanc, amb 4810 metres el sostre de l´Europa occidental. Com que aquesta vegada disposàvem d´una mica més de temps ho hem provat seguint la Travessa dels Quatre Mil i fent-ho amb tres dies. El primer dia es puja a dormir al refugi de les Cosmiques (3613m), al qual s´hi accedeix des de l´Agulla de Midi (3842m). El segon dia sortim de matinada per anar a fer el Mont Blanc de Tacul (4248m) i tornar al refugi de les Cosmiques. I finalment el tercer dia comencem a les dues de la matinada per pujar al Mont Blanc i baixar-lo per l´Aresta de les Bosses i el refugi de Gouter (3.817m). Tot i que no és una ruta tècnicament difícil (de fet nosaltres no som gran alpinistes, ni molt menys) s´ha de disposar d´una bona forma física i d´estar atent en alguns punt concret com al coll del Mont Maudit (4.345m) i en passar per sota de seracs i creuar escletxes mig cobertes per la neu i que semblen no tenir fons. I sobretot vigilar molt amb la météo.