dijous, 18 de març de 2010

Gran Nevada (i 3)

Coll de Bregó

Fageda d´en Genoer

El Puig d´Arques

Mirador del Puig d´Arques i les llums de la Bisbal

Autor d´aquesta foto: Iscle Martínez

Comparat amb altres cims, el Puig d´Arques (527m) és una muntanya modesta. Al contrari del que molta gent es pensa ni tan sols és el punt més alt de les Gavarres. Aquest honor és pel seu germà bessó del Puig de la Gavarra (532m). Fa uns anys s´hi va construir un radar meteorològic per tal de tenir més controlat el clima; sembla ser que no funciona massa bé perquè no va ser ni tan sols capaç de preveure la borrasca que es va desencadenar just damunt seu la setmana passada i que ens va deixar la nevada més forta dels últims anys. Ara bé la vista que es pot contemplar (sobretot un dia de tramuntana) des del cim és fantàstica. Des d´allà es domina tota la plana i la costa empordanesa, de les Alberes a Palamós i de les Medes a Rocacorba. No sé quantes vegades hi dec haver pujat, a peu i sobretot amb btt. Per la Directíssima, des del coll de la Ganga, pel Matxo Mort, pel Mas Mates... per tots els cantons possibles. El que no m´hauria imaginat mai és poder-hi pujar amb els esquís i les pells de foca sintètica i baixar-lo lliscant. La nevada que el bolet d´allà dalt no va preveure ho va permetre. Les fotografies que ho il.lustren han sigut fetes al llarg de les 3 vegades que hi vaig pujar la setmana passada.

dissabte, 13 de març de 2010

Gran Nevada (2)...i com que després de la tempesta sempre ve la calma, l´endemà de la nevada, el dia es va aixecar amb un sol radiant i Casavells semblava un poble de postal.

divendres, 12 de març de 2010

Gran Nevada (1)

foto: Irene Pallarols


Si al segle XX l´any 47 era recordat pels nostres avis com el de la Gran Nevada, el segle XXI de moment ja té la seva, almenys a les comarques de Girona. Segurament nosaltres també ho podrem explicar als nostres néts. I això que dilluns al matí ningú s´imaginava la que ens estava a punt de caure. La tarda d´aquest dia la recordaré durant molt de temps. Passejar per Casavells era com fer-ho per un poble fantasma batut pel temporal de neu i vent. Finalment i després de 4 dies sense subministrament elèctric começo a penjar les fotos de la nevada

dimecres, 3 de març de 2010

Des de la meva finestraUn dels blogs que segueixo més és el d´en Paco Elvira. Regularment publica una entrada amb fotografies que ha fet des de la seva finestra. Des de la meva no passen tantes històries; algun arc de Sant Martí, el ramat que passa pel carrer, algú solitari que passeja o aquest puput que moll pel temporal de llevant que ha caigut aquesta tarda s´ha parat a aixoplugar-s´hi. Coses de viure en un poble on no hi passa gairebé mai res.
De tant en tant i copiant-li la secció publicaré una entrada amb alguna cosa que es vegi des de la meva finestra.