diumenge, 24 de gener de 2010

Baron Hotel

L’hotel Baron de la ciutat síria d´Alep és un lloc pel qual els millors temps segurament han quedat enrere. A principis del SXX, l´època gloriosa dels viatges pel Pròxim Orient, en ell s´hi van allotjar l’aviador Charles Lindbergh, l’expresident americà Theodore Roosvelt o l´escriptora Agatha Christie, només alguns dels noms més il.lustres que van passar per aquí. A pesar d´aquest aire victorià que encara s´hi respira i la decoració i els mobles d´època, poca cosa en queda d´aquells anys. Però no costa gaire imaginar-se a tota aquella colla arribant polsosos, amb una carta de recomanació pel cònsol i amb el seu seguici de criats transportant pesats baguls amb les seves pertinences. Tot i això, encara viu de la seva història i de la nostàlgia del seu passat i és considerat un dels hotels de categoria alta de la ciutat. Per aquest motiu quan buscàvem a la guia un lloc per dormir no ens hi vam ni fixar. Quan vaig saber que T.E. Lawrence havia passat per Alep durant els seus viatges per la zona, s´havia allotjat al Baron i al bar de l´hotel s´hi conservava una factura a nom seu, tenia clar que s´hi havia d´anar a fer un cop d´ull. No és que em consideri un mitòman, però tractant-se de Lawrence d´Aràbia el personatge bé que mereixia que hi anéssim a esmorzar. Mentre esmorzem amb la mirada busco la factura emmarcada i penjada d´alguna paret però no veig res. Quan marxem anem sortint tan a poc a poc com podem amb l´última esperança de trobar-la. Com que suposo que no sóc el primer que la busca, l’encarregat de recepció em deu haver endevinat les intencions i em fa un gest amb la mà perquè l´acompanyi fins a una sala annexa del bar. Tot i que no s´hi entén gaire res, just allà , penjada de la paret hi ha la factura.

dimarts, 12 de gener de 2010

Foto publicada
Al número d´aquest mes de la revista Lonely Planet Magazine dedicat a Argentina hi apareix publicada a doble pàgina aquesta foto meva del barri de la Boca de Buenos Aires.
A la capital argentina hi vam fer una escala de menys de 15 hores de viatge cap a Bolívia. I com que els aeroports solen ser força aburrits i amb poques coses per fer, vam decidir sortir a la ciutat i fer-hi un cop d´ull. En aquell moment Buenos Aires estava al pic de l´hivern i nosaltres veníem del rigorós estiu de casa nostra. Passar d´una estació a una altra en poques hores i amb poca roba d´abrigar (la jaqueta de ploma que portàvem per l´altiplà andí estava ben guardada a l´aeroport) és una sensació d´aquelles que un no oblida.

diumenge, 10 de gener de 2010

dijous, 7 de gener de 2010

5 fotografies del Líban


Efectivament, érem de viatge pel Líban i Síria. Dos països diferents però complementaris. Països de gent amable i on els clixés negatius que els mitjans de comunicació ens han mostrat d´ells no es compleixen. De moment aquí van cinc imatges del Líban, que malgrat anys de sagnant guerra sembla que es va recuperant.