dilluns, 30 de novembre de 2009

La Bola de Cristal


Torna la Bruja Avería i companyia. Quins records!!
La Bola de Cristal

dimecres, 25 de novembre de 2009

Pinetells

Quatre pinetells trobats aquesta tarda a les Gavarres. El sopar d´avui.

divendres, 20 de novembre de 2009

Bastiments

Hi ha espectacles que no s´obliden mai. Els que ofereix la natura solen ser d´aquesta mena. Un dimecres a la tarda d´ara fa un any, amb l´Iscle pujàvem a Ull de Ter per fer el Bastiments (2881m) amb esquís i tastar les primeres neus de la temporada. No té preu veure des d´allà dalt com el sol es va ponent mentre a baix, a la plana i a les valls, es van encenent multitud de minúscules llumetes. I de sobte, coincidint amb l´últim raig de llum a l´horitzó, la Tramuntana, que fins llavors bufava amb força, va parar i tot va quedar en la calma més absoluta. Un moment màgic. Les sensacions de la baixada esquiant són difícils de descriure.
Aquest any haurem d´esperar perquè de neu, al Pirineu Oriental, poca.

diumenge, 8 de novembre de 2009

Viatges. La Xina


Tercera entrega de la temporada dels bisbalencs (i rodalies) viatgers.

dijous, 5 de novembre de 2009

Tarda del dijous
Avui, aquesta tarda, plegant de la feina, des de Begur s´endevinava que hi podia haver un posta de sol espectacular. Per això, anant cap a casa i aprofitant que sovint porto una càmera al cotxe, m´he parat a Regencós i he pujat al Quermany per veure si es complien el pronòstics. Tot i que al final la cosa no ha sigut el que prometia ha valgut la pena pujar a aquest mirador sobre la plana i gaudir de la vista que des d´allà s´hi pot disfrutar. I ja tornant amb el cotxe, els últims rajos de llum han coincidit amb el moment que passava per Pals i m´hi he aturat a fer la segona foto.

dimarts, 3 de novembre de 2009

Viure de la fotografia al segle XXI: tècnica, estil personal i estratègies de marquèting


Aquest passat cap de setmana i organitzades per la Fundació Universitària Martí l´Humà, s´han celebrat a la Garriga (Vallès Oriental) unes jornades dirigides a professionals i aficionats avançats en les qual s´ha debatut sobre el futur de la fotografia. Els ponents van ser el fotògraf multidisciplinar Siqui Sánchez ; Pepe Baeza, editor gràfic de El Magazine de la Vanguardia; Hugo Rodríguez, expert en tecnologia de fotografia digital; Joan Vendrell, director del blog Naturpixel; Sílvia Omedes, directora de la Fundació Photographic Social Vision i Tino Soriano, fotògraf del National Geographic i conductor del debat. Entre els convidats també hi havia gent de la categoria de Paco Elvira, Joan Fontcuberta, Walter Astrada, Carlos Pérez de Rozas, Maria Rosa Vila i molts d´altres.
Jo hi vaig assistir el dissabte. D´entre les moltes altres idees i temes tractats es va parlar sobretot del paper important de les noves tecnologies i les xarxes socials per donar a conèixer i vendre els treballs fotogràfics i de com els tradicionals mitjans de publicació (revista i premsa) estan en crisi. A propòsit d´aquest punt es va generar un interessant debat entre Pepe Baeza i Fran Simó de Barcelona Photobloggers, els dos representants de dues maneres de veure la fotografia molt diferents, el passat i el futur (o present).
A part del què es va parlar, fou una magnífica oportunitat de compartir idees i conèixer gent molt interessant i tot en un magnífic palauet modernista, amb àpat inclòs i un ambient de tardor molt agradable.