dissabte, 28 de febrer de 2009

dimecres, 25 de febrer de 2009

Nàpols (1)


"Nàpols és l´única ciutat oriental sense cap barri residencial europeu"
(Edoardo Scarfoglio)

dissabte, 14 de febrer de 2009

World Press Photo

© Anthony Suau (Time)

Com cada any, els World Press Photo ens ensenyen les misèries d´aquest món. Molt interessant també el treball premiat del mallorquí Pep Bonet.

http://www.worldpressphoto.org/

divendres, 13 de febrer de 2009

TradicióHi ha tradicions de can Jaume Roura que no s´haurien de perdre.

dimecres, 4 de febrer de 2009

Des de la FototecaJa fa temps que al disc dur del meu ordenador hi tinc una carpeta que vaig titular "Fototeca" i on hi guardo fotografies que vaig trobant per internet. La majoria són d´autors clàssics de la història de la fotografia, però també n´hi ha d´autors actuals i de curioses. És una manera fàcil i barata de col.leccionar fotos i de veure-les sempre que vols. Avui encetaré una secció al bloc que titularé "Des de la Fototeca". Hi aniré penjant periòdicament una fotografia amb algun comentari personal.
L´encarregada d´inaugurar la secció és una foto de l´any 1912. És una imatge que en el seu moment va passar desapercebuda però que avui dia és considerada un clàssic i que simbolitza una època, la de principis del segle XX. A mi, el que més m´agrada d´ella és aquesta sensació de velocitat que fa que sembli que tota l´escena s´hagi de desmuntar. Es titula Grand Prix de l´Automobile Club de France i el seu autor és Jaques-Henri Lartigue.